Je bent hier:

STERK Engels Foundations I

Primaire vormen

Als docent op het basisonderwijs in de onderbouw, kun je met de speelse leermethode STERK Engels Foundations I in groep 1-4 het Engels taalonderwijs op een eenvoudige en effectieve wijze geven aan je leerlingen? Met de beer Hungry Tummy leer je primaire vormen in verschillende kleuren en groottes herkennen door deze naar de mond van Tummy te slepen.

Met Packing Pig goes to work leer je de leerling de verschillende letters, zowel hoofdletters als kleine letters te herkennen.

STERK Engels Foundations basisonderwijs
Hungry Tummy Fast ForWord
Packing Pig Fast ForWord

Auditieve ondersteuning

Het docentenmateriaal bij de methode STERK Engels Foundations 1 voor groep 1-4 geeft duidelijke aanwijzingen hoe opdrachten gedaan moeten worden en wat er van de docent wordt gevraagd. De werkboeken zijn online en interactief en kunnen dus weergegeven worden op het Digibord. Naast het werkboek kan de docent gebruikmaken van online handouts die horen bij de diverse oefeningen die klassikaal gebruikt kunnen worden.

Daarnaast geeft de software duidelijke aanwijzingen met auditieve ondersteuning hoe je de letters in het Engels goed uitspreekt. Vervolgens oefent de leerling  in Fast ForWord het herkennen van de letters met Packing Pig goes to work.
Klik op de gele knop en er wordt een letter genoemd. Klik op de letter die genoemd wordt om deze op de lopende band te laten verdwijnen. De leerlingen kunnen ook thuis oefenen.

De leerling volgt verbale aanwijzingen om vormen te herkennen in verschillende kleuren en groottes. Zo train je naast het Engels ook direct: