Je bent hier:

STERK Engels methode Engels Vmbo

Online en offline leren combineren

Deze gedifferentieerde methode Engels Vmbo is een combinatie van gepersonaliseerd leren en klassikale activiteiten. De niveaus zijn gelieerd aan het Europees Referentie Kader (ERK). De lesmethode omvat de niveaus Pre-A1 tot en met C1, hierdoor kunnen alle leerlingen binnen het VMBO BBL, KBL, en GTL op individueel niveau binnen het ERK werken.

Met het uitgebreide Learning Management System (LMS) kun je lessen eenvoudig plannen, opdrachten en toetsen klaarzetten, nakijken en feedback geven. Werk flexibel on-/offline door daarnaast een fysiek tekst/werkboek in te zetten waar gewenst.

Alle leerdoelen voor de onderbouw en de eindtermen voor de bovenbouw van het VMBO zijn op elkaar afgestemd. De methode schenkt daarnaast veel aandacht aan leesvaardigheden, toets training en examentraining. In klas 4 worden al deze vaardigheden herhaald in het hoofdstuk examentraining.

STERK Engels Vmbo start
STERK Engels Workbooks Vmbo

Inspirerende thema’s en onderwerpen

Met behulp van zowel het LMS de software als werkboeken maakt STERK Engels het leren van Engels een gevarieerde en plezierige uitdaging. Wil je ook je lessen plannen, opdrachten klaarzetten voor je leerlingen, deze (de open vragen) nakijken (de gesloten vragen worden automatisch nagekeken) en van feedback voorzien? Het kan allemaal en meer met het uitgebreide LMS platform. Op deze manier kun je zelf het aanbod uit de thema’s bepalen en eenvoudig gedifferentieerd werken. Wil je een grammatica onderdeel weglaten of juist toevoegen als extra herhaling? Via het LMS zet je opdrachten klaar voor je leerlingen, eventueel met een deadline erbij als je dat wilt. Jij bepaalt wat je leerlingen zien, hoeveel tijd ze ervoor hebben en kunt alles online monitoren. Via het LMS platform kun je bovendien aankondigingen, huiswerk en toetsen inplannen en communiceren met je leerlingen via verschillende kanalen.  

Stel zelf leerroutes samen of zet herhaling of uitdaging klaar voor leerlingen die dat nodig hebben. Onze onderwijsadviseurs denken graag mee en bieden gratis ondersteuning en training aan om het maximale uit STERK Engels te halen.

Met deze blended learning methode kunnen leerlingen de beste versie van zichzelf ontdekken en wordt het leren van Engels niet alleen makkelijker maar ook leuker.

Voor ieder wat wils

Er zijn verschillende mogelijkheden om een leerlijn samen te stellen die past bij de school en de doelgroep. Ook voor de docent zijn er volop opties om de leerstof aan te passen aan de klas en de individuele leerlingen. Elk leerjaar is onderverdeeld in vier thema’s waarin een onderwerp centraal staat. Per thema zijn er vier hoofdstukken met een duidelijke opbouw. Dat zorgt ervoor dat Engels leren met de STERK methode ook heel helder en logisch is. In totaal zijn er 16 verschillende hoofdstukken, waaruit de docent er zelf 12 kan kiezen om in de lessen te behandelen. Hij of zij kan zelf bepalen welke stof er aan bod komt en op welke manier, want er kan gevarieerd worden in het werken met het boek of met de software.

Deze voorbeelden schetsen een idee van wat er mogelijk is:

STERK Engels mavo havo vwo

Onderbouw

De werkboeken van STERK Engels voor de onderbouw bestaan uit de niveaus BK en KGT De duidelijke opbouw en structuur van de hoofdstukken bieden houvast. Het werkboek bevat aansprekende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Om tegemoet te komen aan zoveel mogelijk verschillende leerstijlen en voorkeuren, biedt het werkboek een gevarieerd aanbod aan opdrachten.

Bovenbouw

De werkboeken van STERK Engels VMBO bovenbouw bestaan uit de niveaus BBL, KBL en GTL. Ook deze werkboeken hebben dezelfde opbouw en structuur van de hoofdstukken.  De combinatie van het online werkboeken en de hardcopy zorgt voor maximale flexibiliteit. Het geeft alle ruimte om te differentiëren.

Docentenmateriaal

Het docentenmateriaal bij de methode, geeft achtergrondinformatie en extra opties om de lessen effectiever, interactiever en aantrekkelijker te maken. Met de duidelijke en overzichtelijke doorlopende leerlijn voor klas 1 tot en met 4, op basis van de kerndoelen en eindtermen kan je het PTO en PTA er eenvoudig op afstemmen. Door middel van tips voor gedifferentieerd werken, flipping the classroom, formats voor je lesopzet, opties voor gamification en alternatief groepswerk, kun je optimaal gebruik maken van de methode.

Motiveer en daag uit

Wil je nooit meer verlegen zitten om extra uitdaging of extra ondersteuning? De unieke, wetenschappelijke software biedt door middel van een instaptoets toegang tot een gepersonaliseerde bibliotheek voor elke leerling. Hier vind je leerling korte leesselecties, passend bij zijn of haar niveau. Je leerlingen maken meetbare leeskilometers, leren op natuurlijke wijze nieuwe woorden en raken vertrouwd met het spreken van Engels, waardoor niet alleen de uitspraak verbetert, maar ook hun zelfvertrouwen groeit.

De instaptoets biedt bovendien toegang tot de bewezen effectieve modules van Fast ForWord. Met deze gegamificeerde modules werken leerlingen spelenderwijs aan specifieke taalvaardigheden zoals woordenschat, grammaticale structuren, in combinatie met gerichte training van de executieve functies. Denk daarbij bijvoorbeeld aan concentreren op de taak of het onthouden van informatie. Handig voor Engels, maar ook zeker voor alle andere vakken!

STERK Engels vmbo Reading Assistant

STERK Lezen

Leesvaardigheid is een belangrijke hoeksteen in de methode. Vanaf het begin ligt de focus op het ontwikkelen van leesstrategieën en werken leerlingen op zo’n manier aan lezen dat ze al vanaf het eerste leerjaar zich kunnen voorbereiden voor het examen. De software ondersteunt daarbij om zoveel mogelijk leeskilometers op eigen niveau af te leggen. In klas 4 is een van de thema’s specifiek gericht op voorbereiden voor het examen. Omdat leerlingen vanaf dag 1 al werken aan examengerichte stof, zal het overgaan op de examentraining soepel verlopen.

Woordenschat

Bij elk hoofdstuk is een passende woordenlijst aanwezig zodat leerlingen de thema’s goed kunnen begrijpen en actief vocabulaire leren die passen bij de desbetreffende onderwerpen. Omdat de woorden van een hoofdstuk ook weer terugkomen in de taken, begrijpen de leerlingen gelijk waarom het belangrijk is om hun woordenschat te vergroten.

STERK Engels heeft daarnaast diverse mogelijkheden om de vocabulaire te automatiseren: