Engels op de Mavo


Hoe motiveer je leerlingen om vaardigheden te ontwikkelen? Hoe train je het Engelse gehoor individueel? Wil je leerlingen die uitvallen of juist opvallen individueel begeleiden? STERK Engels voor de Mavo biedt je de combinatie van de online programma’s Reading Assistant en Fast Forword. Deze interactieve, en eigentijdse programma’s laten je zien hoe leuk het vak Engels is.  Leerlingen worden niet alleen taalkrachtiger maar ook zelfverzekerder. Met STERK Engels ontdekken ze mogelijkheden die de Engelse taal te bieden heeft.


Engelse les | Methode Engels met ERK niveau doorlopende leerlijn

Voor de leerling


Iedere leerling werkt in de Engelse les op zijn eigen niveau vanuit zijn eigen kwaliteiten. Reading Assistant en Fast Forword kunnen zowel thuis als op school gebruikt worden. De directe positieve feedback die de leerling van de computer ontvangt maakt Reading Assistant uniek. Leerlingen kunnen zonder drempel oefenen. Hierdoor verbeteren ze niet alleen hun vaardigheden, maar zorgt ook voor meer zelfvertrouwen .

Voor de Engelse docent


De instaptoets zorgt ervoor dat je goed kunt zien wat een leerling kan. Regelmatig laat een leerling je verbazen over zijn of haar niveau, maar ook kan duidelijk worden waarom een leerling zoveel moeite heeft met Engels. Daarbij maakt het gericht wegwerken van achterstanden mogelijk, een differentiatie op alle vlakken dus. Als leerlingen vastlopen zie je dat in de terugkoppeling vanuit de resultaten sneller, waardoor waardevolle tijd wordt bespaard.

Vaardigheden oefenen is meestal lastig klassikaal, dit programma is een goed alternatief om lezen en spreken gecontroleerd te oefenen in de klas, hoe groot de groep ook is. Alle leerlingen worden gezien en overhoord en jij als docent kan coachen daar waar nodig. Reading Assistant kan ook arbeidsintensieve onderdelen in het docentschap verlichten of zelfs vervangen door een cijfer te koppelen aan de vooruitgang en het niveau in het programma.