Engels in het Mbo

Engels binnen het mbo heeft een bijzondere positie en studenten hebben een ruime keuze uit verschillende beroepen. Bijvoorbeeld als zelfstandige werkende kok moet je recepten kunnen lezen en in het Engels gesprekken voeren met je gasten. Er wordt verwacht dat het niveau voor lezen en spreken minimaal A2 moet zijn. Een manager in de horeca heeft meer kennis nodig om in het dagelijks leven een goede spreekvaardigheid te hebben, zodat hij mondeling goed kan communiceren met gasten en personeel. Hij heeft hiervoor minimaal B1 nodig. Om door te kunnen stromen naar het hbo zijn er voor het Engels binnen de mbo-4 opleidingen generieke mvt-eisen vastgesteld. Dit betekent dat alle leerlingen voor de vaardigheden lezen en luisteren het ERK-niveau B1 moeten behalen. Voor spreken en schrijven is het niveau A2.

Lezen meten binnen het ERK

Met  STERK Engels maak je als student gebruik van de unieke online leestool die spraakherkenning gebruikt om te ondersteunen en te corrigeren terwijl je hardop (voor) leest zonder een leermoment te missen. Geen enkel ander software programma biedt een vergelijkbare ondersteuning. Met behulp van de online reading coach bouwen studenten op individueel niveau aan leesvaardigheid, taalbegrip en spreekvaardigheid.

Uitstroomniveau Engels Mbo

Het programma Fast ForWord toetst door middel van RPI (reading progress indicator) het ERK beginnend gemiddeld en gevorderd binnen elk niveau. STERK Engels geeft hierdoor tussentijds een nog specifieker niveau binnen het ERK. Je kunt dus al vroegtijdig het uitstroom niveau naar het Hbo bepalen en indien nodig de student extra ondersteuning bieden.

Informatie opvragen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar STERK Engels voor het Mbo? Laat hieronder je gegevens achter en we sturen je meer informatie.

Ja, ik ga ermee akkoord dat STERK Engels telefonisch of per mail contact met mij opneemt over deze methode Engels voor het vmbo. Lees hier meer over de privacyvoorwaarden.