De Engelse taal centraal in het leven van de jeugd

STERK Engels

In de geglobaliseerde wereld kun je niet om het Engels heen. We zien, horen en spreken het zonder erbij stil te staan. Naar schatting spreekt 1,6 miljard van de mensheid de taal als eerste, tweede of derde taal. Hoewel er meer mensen zijn die Chinees of Spaans als moedertaal spreken, zien we weinig tekenen dat een van deze twee binnenkort de Engelse taal van haar eerste plek stoten. Maar waarom is het zo belangrijk om de taal te beheersen?

De taal van de wereld

Als basisschool of vmbo docent wil je graag dat je leerlingen in de toekomst snel aan een goede baan komen en dat ze goed geschoold bij jou vandaan komen. Een onderdeel van deze scholing is natuurlijk Engels. De taal wordt op vele nationale en internationale werkvloeren gesproken. Dit komt omdat veel bedrijven internationale ambities hebben en het spreken van deze taal eindeloos veel voordelen kent in de internationale communicatie. Studenten/leerlingen die vloeiend de taal beheersen zijn gewild op de arbeidsmarkt. Dit omdat ze in staat zijn internationale projecten, bedrijven en teams te leiden. Bovendien is de taal een van de twee talen van NAVO en speelt het een grote rol in de huidige internationale diplomatie.

Online kan er veel informatie gevonden worden en het laat je inzien hoe divers we zijn.

Het belangrijker worden van deze taal heeft grote gevolgen. Zo is de taal een werktaal geworden en zijn veel documenten hierin geschreven. Ook communiceren overheden met elkaar in deze internationale taal en is uit onderzoek gebleken dat Engelse gesprekpartners het meeste invloed hebben. Door de taal goed te beheersen krijgt een leerling toegang tot vele Engelse studies en onderzoeken die bij kunnen dragen aan de scholing. Ook in de onlinewereld speelt de taal een grote rol.
Online kan er veel informatie gevonden worden en het laat je inzien hoe divers we zijn. Denk alleen al aan de internationale vloggers die jouw studenten misschien volgen of wat dacht je van al het muziek dat we luisteren. Meer dan 20 nummers van de top 40 zijn in het Engels.

Kortom overal ter wereld zien we de Engelse taal terugkomen en het beheersen ervan brengt een scholier vele voordelen voor nu en in de toekomst. Daarom hebben wij een methode ontwikkeld waarmee leerlingen van de basisschool al kunnen beginnen met deze internationale taal. Maar ook voor het vmbo hebben we een methode ontwikkelt. In de methodes leren leerlingen de taal door middel van aansprekende teksten, video’s en interactieve opdrachten. Dit alles met de vreemde taal als voertaal. Wil jij weten hoe we jou kunnen helpen met het overbrengen van de Engelse taal? Lees dan verder hier.

Tagged under: